Szombati fellépők a 4. Manuson

A 4. Manus Őrkői Cigánytalálkozó keretében október 3-án este több színvonalas produkcióra, koncertre is sor kerül. Mindenekelőtt az Amenkha Őrkői Táncegyüttes és Eötvös Rémusz, a Fölszállott a páva című tehetségkutató elődöntősének közös fellépését ajánljuk figyelmetekbe! A helyi tehetségek bemutatkozását szombat este 20 órától nézhetitek meg, a Borvíz utcai halastavak mellett felállított Manus színpadon.

Az Aven Amentza Romale igencsak nagy múltú együttesnek számít, amely már hosszú évek óta magára vállalja a roma kultúra népszerűsítését. A formáció több hazai tévécsatorna tehetségkutató műsorában is bemutatkozott, visszatérő vendégei ugyanakkor a neves fesztiváloknak és rendezvényeknek is. A Marosvásárhely vonzáskörzetében élő táncosok közül összesen tíz pár fog szombat este a Manus színpadra lépni, akik Maros-menti cigány táncokkal szórakoztatják majd a közönséget. Az előadás este 20.30-kor kezdődik.

A Romafest formáció 2001-ben alakult, azóta számtalan fesztiválon bemutatkozott már – nem csak Európa-szerte, hanem az amerikai és ázsiai kontinensen is. Az együttes tagjai többek közt a világhírű Cirque du Soleil-ben is dolgoztak már, de sikeres produkciókat mutattak be a Romanii au talent és a România dansează című televíziós műsorokban is. A Tetsuo Masunaga által vezetett csapat két koreográfus-táncosa, Szántó Attila és Totti Ovidiu a mindenkori cigány táncok bemutatását és népszerűsítését tűzte ki céljául, így a 4. Manus Őrkői Cigánytalálkozóra is hasonló produkcióval készülnek. Az este 21 órától kezdődő Romafest Werbunk című előadásuk – saját elmondásuk szerint – ritmusjátékokra és „cigány paradise” táncokra épül.

Tomy nagyon fiatalon, 13 évesen csöppent bele az aktív zenei életbe, ráadásul 15 évesen már a televízió képernyőin is láthattuk őt. Legelőször a Nóta TV színpadán lépett fel, Tomy és a romalányok című műsorával, amelyet tovább tévés felvételek követtek. Nem hiányoztak pályafutásából a népszerű rendezvényeken, családi eseményeken szervezett koncertek sem, még végül első lemeze is megjelent, Jó veletek címmel. Tomy élő koncertjét szombat este 22 órától hallgathatjuk meg, a Romafest közreműködésével.

A rendezvény teljes területén az egészségügyi maszk használata kötelező!

A rendezvény létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap (NKA), a Román Kulturális Alap (Asociaţia Fondului Cultural Naţional – AFCN) és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatja.

A Román Nemzeti Kulturális Alap/Administraţia Fondului Cultural Naţional fontosnak tartja leszögezni, hogy az általa támogatott projektek nem tükrözik szükségszerűen az álláspontjukat, és nem vállalnak felelősséget a projekt tartalmáért, illetve azért a módozatért, ahogyan a projekt eredményei felhasználásra kerülnek. A program tartalmáért és hatékonyságáért a Lármafa Egyesületet terheli minden felelősség.