Ősszel lesz a 4. Manus Őrkői Cigánytalálkozó

Tekintettel a Manus mindenkori résztvevőinek egészségére és biztonságára, illetve az egyre szigorúbb járványügyi korlátozásokra, úgy döntöttünk, hogy őszre halasztjuk a 4. Őrkői Cigánytalálkozó megszervezését. Így a Manus 2020-as kiadására a tervek szerint szeptember 28. és október 4. közt kerül majd sor.

Sajnos országszerte nő a koronavírusos megbetegedések száma, ezért végül úgy határoztunk, hogy ősszel tartjuk meg a rendezvény idei kiadását. Fontos hangsúlyozni ugyanakkor, hogy a halasztás ellenére is tartani kívánjuk a beígért célokat, így az előzőleg beharangozott színes programkínálat a későbbi időpontra tolt eseményen is garantált lesz.

Jó hír ugyanakkor, hogy az eredeti időpontban is sor kerül néhány kedvcsináló, zártkörűbb és intimebb eseményre. Így a tervezett programok közül augusztus utolsó hétvégéjén dokumentumfilm vetítéseket, börtönlátogatást és ütőhangszeres bemutatót is szervezünk az őrkői roma közösségnek.

Fontos az is, hogy mivel az emberek biztonsága mindenek felett áll, így arra buzdítjuk az érdeklődőket, hogy a rendezvény majdani kiadásán is fokozottan figyeljenek a saját, illetve környezetük egészségére. Köszönjük ugyanakkor a megértést, illetve reméljük, hogy az őszi időpontban épen és egészségesen TALÁLKOZHATUNK.


A rendezvény létrejöttét a Nemzeti Kulturális Alap (NKA), a Román Kulturális Alap (Asociaţia Fondului Cultural Naţional – AFCN) és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala támogatja. A Román Nemzeti Kulturális Alap/Administraţia Fondului Cultural Naţional fontosnak tartja leszögezni, hogy az általa támogatott projektek nem tükrözik szükségszerűen az álláspontjukat, és nem vállalnak felelősséget a projekt tartalmáért, illetve azért a módozatért, ahogyan a projekt eredményei felhasználásra kerülnek. A program tartalmáért és hatékonyságáért a Lármafa Egyesületet terheli minden felelősség.